Wilt u een laadpaal laten installeren in Bilzen? MD Solektra bv kan u helpen.

Laadpaal kopen Bilzen

Oplaadstation laten zetten in Bilzen door onze lokale firma? Ontdek hoe een laadpaal van MD Solektra bv dé oplossing is voor uw EV!

Laadpaal diensten Bilzen

Waarom een laadstation kopen in Bilzen?

Een laadpaal thuis zorgt voor comfort bij het opladen van uw elektrisch voertuig (EV). U bent niet langer afhankelijk van openbare laadstations en kunt uw auto veilig thuis opladen. Voor wie zonnepanelen heeft, biedt dit bovendien de kans om milieuvriendelijk te rijden door eigen, hernieuwbare energie te gebruiken, wat de energiekosten verlaagt.

 • U bespaart geld: opladen thuis is gemiddeld goedkoper dan openbare laadstations
 • Comfortabel: altijd een gegarandeerde oplaadplaats beschikbaar
 • Waardevermeerdering woning: aantrekkelijker voor toekomstige kopers met een EV
 • Sneller opladen: hogere snelheid dan bij standaard stopcontacten

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Laadpaal laten plaatsen in Bilzen

Ontvang nu een vrijblijvende prijsofferte van MD Solektra bv voor het plaatsen van een laadpaal, zodat u bij uw thuis in Bilzen uw EV kan opladen.

Prijs laadstations te Bilzen

Als u overweegt een laadpaal in Limburg te kopen in 2024, verwacht dan een variabele investering, afhankelijk van laadcapaciteit en functies zoals slim laden en energiebalancering. Een laadpaal thuis verhoogt het laadcomfort en de snelheid, biedt extra veiligheid en kan de waarde van uw woning verhogen door de groeiende vraag naar EV-vriendelijke huizen. Gecombineerd met zonnepanelen kan het bovendien de operationele kosten verlagen met groene stroom.

Het gerenoveerde Bilzens kasteel van Alden Biesen met mooie beplanting

Privé laadpaal merken voor thuis

Wallbox laadpalen

Wallbox laadpalen zijn ideaal voor thuisgebruik en combineren een compact design met geavanceerde technologie. Ze integreren naadloos met slimme woningnetwerken, waardoor gebruikers via een app laadsessies kunnen beheren. Geschikt voor zowel monofase- als driefasen laden, bieden ze uitgebreide veiligheids features tegen oververhitting en overbelasting. Eenvoudig te installeren, zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitenmontage.

Etrel laadpalen

Etrel laadpalen staan bekend om hun innovatieve integratie met hernieuwbare energiebronnen, waardoor gebruikers hun elektrische voertuigen kunnen opladen met groene energie. Deze laadpalen bieden flexibele laadopties voor zowel thuis- als commercieel gebruik, met slimme functies voor energiebeheer en de mogelijkheid om laadprocessen via een app te monitoren en te reguleren. Etrel's toewijding aan duurzaamheid en gebruiksgemak maakt ze een uitstekende keuze voor milieubewuste EV-gebruikers.

SolarEdge laadpalen

SolarEdge laadpalen optimaliseren het energiebeheer door het mogelijk maken van voertuiglading met zelf opgewekte zonne-energie. Deze laadpalen kunnen naadloos worden geïntegreerd met een SolarEdge zonne-energiesysteem, waardoor een efficiënte en milieuvriendelijke oplaadmethode ontstaat. Met uitgebreide garanties en een robuust monitoringsysteem via hun app, biedt SolarEdge een betrouwbare en gebruiksvriendelijke laadervaring.

Verschillende soorten laadpalen die er zijn

Thuis/reislader

Deze basislader krijg je meestal bij je wagen en word voorzien van stroom via je stopcontact, met een maximale laadcapaciteit van 3.7kW. Het dient voornamelijk als een noodoplossing of voor op reis.

Laadpaal voor thuis

Een thuislaadstation, dat tegen de muur of op een paal wordt bevestigd, kan komen met een vaste laadkabel of een socket aansluiting. Met load balancing wordt dit een slimme lader, waarbij je met de meeste merken tot 22kW kunt laden, afhankelijk van de mogelijkheden van de auto.

Snellader of DC-lader

Snelladers, zoals Tesla Superchargers en Fastned, gebruiken directe DC-stroom om de wagen sneller op te laden dan thuislaadstations, door de interne omvormer van de wagen te omzeilen.

Inductieve Laadpalen

Hoewel nog in ontwikkeling, beloven deze laadpalen een toekomst van gemak met hun kabelvrije oplaadoplossing en esthetisch aantrekkelijke ontwerp.

Is mijn huis in orde voor een laadpaalinstallatie?

Om vast te stellen of uw woning geschikt is voor het installeren van een laadpaal zijn er verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden:

 1. Elektrische infrastructuur: Uw huidige elektrische installatie moet de extra belasting van het opladen van een EV aankunnen. Dit omvat voldoende capaciteit in uw meterkast en een eventuele upgrade naar een driefasige aansluiting als u snelladen wilt ondersteunen.
 2. Ruimte en plaatsing: Een laadpaal kan je overal plaatsen, zolang we vanuit het hoofdbord een kabel en UTP kunnen leggen naar de EV-lader. Zelfs in je tuin! Een vaak voorkomende plaats is een garage of een privéparkeerplaats, waar de laadpaal en de auto zich dicht bij elkaar bevinden. Voor laadpalen met slimme functies is vaak een goede Wi-Fi- of netwerkverbinding vereist voor updates en monitoring.
 3. Veiligheidsvoorzieningen: Uw installatie moet veiligheidsmaatregelen zoals een aardlekschakelaar en een aparte groep hebben.

Het is raadzaam een erkende installateur te raadplegen die een gedetailleerde inspectie kan uitvoeren en u kan adviseren over de nodige aanpassingen voor de installatie van een laadpaal. Bij MD Solektra helpen we u graag, we installeerden al veel in omliggende gemeenten, zoals laadstations in Lanaken en laadpalen in Zutendaal.

Laadpalen combineren met zonnepanelen

 • Kostenbesparing: Verminder elektriciteitskosten door gratis zonne-energie te benutten voor het opladen van voertuigen.
 • Duurzaamheid: Verlaag de CO2-voetafdruk door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.
 • Energieonafhankelijkheid: Vergroot zelfvoorziening en onafhankelijkheid van energieleveranciers.
 • Optimaal energiegebruik: Intelligente systemen kunnen de energieproductie en -consumptie optimaliseren voor maximale efficiëntie.

Financiële Overwegingen en Ondersteuningsmogelijkheden voor Laadpalen in Bilzen

Wanneer u overweegt een elektrische laadpaal te installeren bij u thuis in Bilzen, Vlaanderen, is het belangrijk om zowel de aanvangskosten als de beschikbare ondersteuning door subsidies en belastingvoordelen uitvoerig te onderzoeken. Deze elementen zijn cruciaal voor het vaststellen van de algehele financiële inzet die vereist is voor de aankoop en het plaatsen van een EV-laadstation.

Kosten voor Aankoop en Installatie

De investering in een laadpaal voor elektrische voertuigen kan sterk variëren, gebaseerd op een aantal sleutelfactoren. Hier volgt een uitgebreid overzicht:

 • Variatie in Prijzen van Laadstations:
 • Basismodellen van wallboxen zijn verkrijgbaar vanaf een paar honderd euro.
 • Meer geavanceerde opties met versnelde laadmogelijkheden en intelligente functies kunnen aanzienlijk hoger geprijsd zijn.
 • Kosten verbonden aan Installatie: Deze kunnen variëren door:
 • Specifieke eigenschappen en de situatie van uw woning in Bilzen.
 • Mogelijke vereiste modificaties aan uw bestaande elektrische installatie.
 • Advies:
 • Het is aan te raden om offertes bij verschillende aanbieders aan te vragen om een volledig kostenoverzicht te krijgen.
 • Overweeg toekomstige energiebesparingen die kunnen voortvloeien uit een hogere initiële investering door lagere lopende kosten.

Subsidies en Fiscale Voordelen Beschikbaar

Zowel de Vlaamse regering als lokale besturen, waaronder Bilzen, stimuleren de adoptie van elektrische voertuigen door financiële stimulansen aan te bieden voor de aanschaf en installatie van laadstations:

 • Subsidieprogramma's: Deze kunnen een deel van de kosten voor de aanschaf en installatie van een laadpaal dekken.
 • Belastingvoordelen: Er zijn mogelijkheden om bepaalde uitgaven af te trekken van uw belasting, wat resulteert in lagere netto kosten.

Door optimaal gebruik te maken van deze ondersteuningsmaatregelen kunnen de aanvangskosten voor het installeren van een laadstation in Bilzen aanzienlijk worden verminderd, waardoor elektrisch rijden een aantrekkelijkere optie wordt voor huiseigenaren. Het is raadzaam om de meest recente informatie over dergelijke ondersteuningsprogramma's te raadplegen of advies in te winnen bij een financieel adviseur om maximaal voordeel te behalen.

Laadvermogen Specificaties van Laadstations

Laadstations variëren in laadvermogen van 3,7 kW, geschikt voor langzaam opladen, tot meer dan 22 kW, waarmee elektrische voertuigen aanzienlijk sneller kunnen worden opgeladen. Een hoger laadvermogen is essentieel voor EV-bezitters die hun voertuig snel willen opladen en maximale flexibiliteit nodig hebben.

Connectiviteitsopties van laadstations

Laadstations met WiFi-connectiviteit stellen gebruikers in staat hun laadsessies efficiënt te beheren via smartphones of tablets, waardoor ze op afstand de laadstatus kunnen controleren en laadschema's kunnen instellen om te profiteren van lagere energietarieven.

Enkelvoudige versus dubbele laadsockets

Laadstations met een enkele socket zijn ontworpen voor individueel gebruik, terwijl stations met een dubbele socket het gelijktijdig opladen van twee elektrische voertuigen ondersteunen, wat een praktische oplossing biedt voor huishoudens met meerdere EV's.

Geavanceerde thuislaadstations

Geavanceerde thuislaadstations bieden gebruikers de mogelijkheid om laadprocessen te optimaliseren door gebruik te maken van slimme functies, zoals het programmeren van laadtijden om te profiteren van daluren en het verhogen van het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie.

Beveiligingsmechanismen: RFID versus Plug & Charge

Laadstations uitgerust met RFID-technologie zorgen voor een veilige toegang door alleen geautoriseerde gebruikers toe te staan het station te gebruiken, terwijl Plug & Charge-systemen het laden vereenvoudigen door automatisch te starten zodra de auto is aangesloten, wat een naadloze gebruikerservaring biedt.

Duurzaamheid van laadstation behuizingen

De behuizing van een laadstation speelt een cruciale rol in de levensduur en veiligheid van het apparaat. Robuuste, weerbestendige materialen zorgen ervoor dat het station beschermd is tegen externe elementen, waardoor het zowel binnen als buiten veilig kan worden geïnstalleerd.

Goede laadpaal merken

Elk merk heeft unieke kenmerken en voordelen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

Bij MD Solektra bv installeren we voornamelijk met kwalitatieve, duurzame laadstations.

Oplaadstations geplaatst in onze thuisstad Bilzen

MD Solektra bv heeft zowel voor Bilzerse KMO's als voor particulieren laadpalen geïnstalleerd in Bilzen en omstreken. Bekijk onze galerij voor een overzicht van de laadpaalinstallaties die MD Solektra bv met succes heeft voltooid. Onze laadpalen zijn van topkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden omtrent het kopen en laten plaatsen van een laadpaal in Bilzen.

Hoe werken laadpalen?

Laadpalen voorzien elektrische voertuigen (EV's) van energie door wisselstroom (AC) te leveren, die door de auto zelf wordt omgezet in gelijkstroom (DC) om de batterij op te laden. Ze maken een verbinding met de elektrische auto en passen de laadsnelheid aan op basis van wat de woning kan geven, en de auto aankan.

Wat kost een laadpaal thuis?

De aanschaf van een laadpaal voor thuis brengt initiële kosten met zich mee, inclusief de prijs van de laadpaal zelf en installatiekosten. De uiteindelijke elektriciteitskosten voor het opladen van je auto zijn afhankelijk van het tarief van je energieleverancier, het verbruik van je auto, en je jaarlijkse rijafstand.

Wie installeert de laadpaal?

De installatie van een laadstation mag iedereen doen, maar dit moet nadien gekeurd worden. Eigenaars kiezen beter een professionele laadpaalinstallateur om ervoor te zorgen dat ze correct worden geplaatst, en juist aangesloten op het elektriciteitsnet. Bij MD Solektra bv helpen we u graag met het gehele proces van A tot Z.

Is een laadpaal fiscaal aftrekbaar voor particulieren?

Particulieren die een elektrisch voertuig willen opladen kunnen profiteren van fiscale voordelen bij de installatie van een laadstation thuis, tot de aangegeven datum van 31 augustus 2024. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor een belastingvermindering op de kosten.

Meer vragen?

Neem hieronder contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag gratis een offerte aan

Wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...