Wilt u een laadpaal laten installeren in Hasselt? MD Solektra bv kan u helpen.

Laadpaal kopen Hasselt

Oplaadstation laten zetten in Hasselt door onze lokale firma? Ontdek hoe een laadpaal van MD Solektra bv dé oplossing is voor uw EV!

Laadstation setup in Hasselt (3500)

Waarom een laadstation kopen in Hasselt?

Een laadpaal thuis zorgt voor comfort bij het opladen van uw elektrisch voertuig (EV). U bent niet langer afhankelijk van openbare laadstations en kunt uw auto veilig thuis opladen. Voor wie zonnepanelen heeft, biedt dit bovendien de kans om milieuvriendelijk te rijden door eigen, hernieuwbare energie te gebruiken, wat de energiekosten verlaagt.

 • U bespaart geld: opladen thuis is gemiddeld goedkoper dan openbare laadstations
 • Comfortabel: altijd een gegarandeerde oplaadplaats beschikbaar
 • Waardevermeerdering woning: aantrekkelijker voor toekomstige kopers met een EV
 • Sneller opladen: hogere snelheid dan bij standaard stopcontacten

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Laadpaal laten plaatsen in Hasselt

Ontvang nu een vrijblijvende prijsofferte van MD Solektra bv voor het plaatsen van een laadpaal, zodat u bij uw thuis in Hasselt uw EV kan opladen.

Prijs laadstations te Hasselt

Als u overweegt een laadpaal in Limburg te kopen in 2024, verwacht dan een variabele investering, afhankelijk van laadcapaciteit en functies zoals slim laden en energiebalancering. Een laadpaal thuis verhoogt het laadcomfort en de snelheid, biedt extra veiligheid en kan de waarde van uw woning verhogen door de groeiende vraag naar EV-vriendelijke huizen. Gecombineerd met zonnepanelen kan het bovendien de operationele kosten verlagen met groene stroom.

Hasseltse stadskern vanuit een luchtbeeld, de hoofdstad en ecologische motor van de Vlaamse provincie Limburg

Hasselt en groene energie

In Hasselt is de inzet voor groene energie zichtbaar in de groei van laadpalen voor elektrische voertuigen. Als een centrum van innovatie en duurzaamheid, bevordert de stad het gebruik van elektrisch vervoer door het netwerk van laadstations uit te breiden. Deze toegankelijke infrastructuur ondersteunt niet alleen de lokale bevolking in hun overstap naar schonere vervoersmiddelen, maar trekt ook bezoekers aan die duurzaamheid waarderen. Hasselt zet zich zo op de kaart als een milieuvriendelijke stad, die actief bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot en de promotie van groene energie.

Laadpalen: merken voor thuis

Wallbox

Wallbox laadpalen zijn ideaal voor thuisgebruik en combineren een compact design met geavanceerde technologie. Ze integreren naadloos met slimme woningnetwerken, waardoor gebruikers via een app laadsessies kunnen beheren. Geschikt voor zowel monofase- als driefasen laden, bieden ze uitgebreide veiligheids features tegen oververhitting en overbelasting. Eenvoudig te installeren, zijn ze geschikt voor zowel binnen- als buitenmontage.

Etrel

Etrel laadpalen staan bekend om hun innovatieve integratie met hernieuwbare energiebronnen, waardoor gebruikers hun elektrische voertuigen kunnen opladen met groene energie. Deze laadpalen bieden flexibele laadopties voor zowel thuis- als commercieel gebruik, met slimme functies voor energiebeheer en de mogelijkheid om laadprocessen via een app te monitoren en te reguleren. Etrel's toewijding aan duurzaamheid en gebruiksgemak maakt ze een uitstekende keuze voor milieubewuste EV-gebruikers.

SolarEdge

SolarEdge laadpalen optimaliseren het energiebeheer door het mogelijk maken van voertuiglading met zelf opgewekte zonne-energie. Deze laadpalen kunnen naadloos worden geïntegreerd met een SolarEdge zonne-energiesysteem, waardoor een efficiënte en milieuvriendelijke oplaadmethode ontstaat. Met uitgebreide garanties en een robuust monitoringsysteem via hun app, biedt SolarEdge een betrouwbare en gebruiksvriendelijke laadervaring.

Uitrol van Laadpalen voor EV's

De uitrol van laadpalen voor elektrische voertuigen (EV's) speelt een sleutelrol in de overgang naar een duurzamere, schonere en veerkrachtiger stedelijke omgeving. Door het faciliteren van de kracht van natuurlijke energiebronnen—zoals zonlicht, wind en geothermische warmte—voor het opladen van EV's, kunnen deze infrastructuurinitiatieven een aanzienlijk deel van onze mobiliteitsbehoeften duurzaam invullen. Dit draagt niet alleen bij aan de vermindering van de schadelijke milieu-impact van fossiele brandstoffen maar is ook cruciaal voor het tegengaan van klimaatverandering, het verminderen van luchtvervuiling en het bevorderen van energieonafhankelijkheid door lokale hernieuwbare energieopwekking.

Waarom EV's Belangrijk zijn in Hasselt

Milieuvoordelen

In Hasselt, net als in veel andere steden, draagt vervoer aanzienlijk bij aan de uitstoot van koolstofdioxide en luchtvervuiling. Elektrische voertuigen (EV's) bieden een veelbelovende oplossing door de uitstoot aanzienlijk te verminderen in vergelijking met conventionele voertuigen. Naarmate Hasselt zijn afhankelijkheid van hernieuwbare energiebronnen vergroot, zullen de milieuvoordelen van EV's alleen maar toenemen, wat bijdraagt aan schonere lucht en een vermindering van de koolstofvoetafdruk van de stad.

Economische Voordelen

De adoptie van EV's in Hasselt kan leiden tot opmerkelijke economische voordelen. Verminderde afhankelijkheid van geïmporteerde brandstoffen kan de energieveiligheid en -stabiliteit verbeteren. Daarnaast kunnen de lagere exploitatie- en onderhoudskosten van EV's leiden tot aanzienlijke besparingen voor consumenten. Bovendien kan investeren in EV-infrastructuur, zoals laadstations, banencreatie en economische groei in de stad stimuleren.

Gezondheidsverbeteringen

Luchtkwaliteit is een kritiek volksgezondheidsprobleem en de overstap naar EV's kan een diepgaande impact hebben op de gezondheid van de inwoners van Hasselt. Door de uitstoot van schadelijke vervuilende stoffen, zoals stikstofoxiden en fijnstof, te verminderen, kunnen EV's helpen het risico op ademhalingsziekten, cardiovasculaire problemen en andere gezondheidskwesties die geassocieerd worden met luchtvervuiling te verlagen.

Ondersteuning van Innovatie en Duurzaamheid

Hasselts toewijding aan EV's en hernieuwbare energie toont een sterke ondersteuning voor innovatie, duurzaamheid en groene technologieën. Het positioneert de stad als een leider in milieubeheer en toont een verbintenis aan toekomstige generaties. Verder kan de integratie van EV's met slimme stadsinitiatieven de energie-efficiëntie verhogen en een duurzamere stedelijke omgeving bevorderen.

Ontdek Hasselt: Groene stad met een hart voor elektrische mobiliteit

Hasselt, de bruisende hoofdstad van de provincie Limburg, staat bekend om zijn gezellige sfeer, historische schoonheid en innovatieve benadering van duurzaamheid en technologie. Als een stad die vooroploopt in de adoptie van groene mobiliteitsoplossingen, is Hasselt de ideale plek voor bewoners en bezoekers die de transitie naar een duurzamere levensstijl omarmen. Met een uitgebreid netwerk van fietspaden, groene zones en nu, de toenemende uitrol van laadpalen voor elektrische voertuigen, zet Hasselt grote stappen richting het verminderen van de stedelijke koolstofvoetafdruk en het verbeteren van de luchtkwaliteit voor zijn inwoners.

Hasselt: Een voorbeeldstad in Duurzame Ontwikkeling

Hasselt zet sterk in op duurzame stadsontwikkeling, met bijzondere aandacht voor hernieuwbare energiebronnen, milieuvriendelijke openbare vervoersopties en de ondersteuning van elektrische voertuigen (EV's). De stad biedt tal van faciliteiten en stimulansen voor EV-gebruikers, waaronder preferentiële parkeerplaatsen, financiële voordelen en een groeiend aantal publieke en private laadstations. Deze inspanningen weerspiegelen Hasselts toewijding aan een groenere toekomst en het streven om een leefomgeving te creëren die zowel milieuvriendelijk als bevorderlijk is voor de gezondheid en welzijn van haar inwoners.

Leven in Hasselt: Voordelen van groene mobiliteit

Voor de inwoners van Hasselt biedt de overstap naar elektrische voertuigen een scala aan voordelen die verder gaan dan alleen milieuvoordelen. Door de nadruk te leggen op groene mobiliteit, genieten Hasselaren van lagere vervoerskosten, minder geluidsoverlast en een verminderde blootstelling aan luchtvervuiling. Bovendien stimuleert de stad lokale ondernemingen en startups die innovatieve oplossingen en diensten ontwikkelen op het gebied van duurzame energie en mobiliteit. Deze dynamische mix van gemeenschapsondersteuning, technologische innovatie en milieubewustzijn maakt Hasselt een aantrekkelijke plaats om te wonen, werken en ontspannen.

Hasselt's Visie op de toekomst van mobiliteit

Terwijl Hasselt blijft groeien en evolueren, blijft de stad zijn visie op een duurzame toekomst verfijnen. Met plannen voor verdere uitbreiding van het laadpalennetwerk, investeringen in slimme stadsinitiatieven en het bevorderen van de integratie van hernieuwbare energiebronnen, is Hasselt vastbesloten om een leider te blijven in de transitie naar een duurzamere en slimme stedelijke mobiliteit. Door samen te werken met inwoners, bedrijven en technologiepartners, streeft Hasselt ernaar een model te zijn voor steden wereldwijd in de strijd tegen klimaatverandering en de promotie van een gezondere, groenere toekomst.

In Hasselt komt de toekomst van duurzame mobiliteit tot leven, ondersteund door een gemeenschap die innovatie omarmt en actief bijdraagt aan een groenere planeet. Het is een stad waar technologie en traditie hand in hand gaan, gericht op het creëren van een leefbare, duurzame en inclusieve stedelijke omgeving voor iedereen.

Elektrische voertuigen efficiënt opladen in Hasselt

Ontdek de toonaangevende oplossingen voor het opladen van uw elektrische voertuig (EV) in Hasselt. Met een strategische focus op duurzaamheid en gebruiksgemak, biedt MD Solektra bv geavanceerde laadstations die perfect passen bij uw levensstijl en milieubewustzijn. Door te kiezen voor onze laadoplossingen, profiteert u van hoogwaardige technologie die niet alleen de oplaadtijd verkort, maar ook uw elektrische rijervaring verbetert. Hasselt neemt een voortrekkersrol op zich in de transitie naar duurzame mobiliteit, en met onze laadpalen bent u verzekerd van een toekomstbestendige keuze.

Verhoog de waarde van uw woning met een laadstation

Het installeren van een laadstation thuis is een slimme investering die de waarde van uw woning in Hasselt aanzienlijk kan verhogen. In een wereld waar elektrische voertuigen steeds meer de norm worden, maakt een eigen laadpaal uw woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. MD Solektra bv biedt op maat gemaakte laadoplossingen die niet alleen naadloos integreren met uw thuisomgeving, maar ook bijdragen aan een groener Hasselt. Laat ons u helpen bij het maken van een duurzame keuze die comfort, efficiëntie en waarde toevoegt aan uw thuis.

Persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste laadoplossing

Bij MD Solektra bv begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding om u te helpen de juiste laadoplossing voor uw elektrische voertuig te vinden. Ons team van deskundigen in Hasselt staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u samen te werken om een laadstation te selecteren dat perfect bij uw behoeften past. Van de initiële consultatie tot de uiteindelijke installatie, wij zorgen voor een soepele en zorgeloze ervaring.

Verschillende soorten laadpalen

Thuis/reislader

Deze basislader krijg je meestal bij je wagen en word voorzien van stroom via je stopcontact, met een maximale laadcapaciteit van 3.7kW. Het dient voornamelijk als een noodoplossing of voor op reis.

Thuislaadstations

Een thuislaadstation, dat tegen de muur of op een paal wordt bevestigd, kan komen met een vaste laadkabel of een socket aansluiting. Met load balancing wordt dit een slimme lader, waarbij je met de meeste merken tot 22kW kunt laden, afhankelijk van de mogelijkheden van de auto.

Snellader of DC-lader

Snelladers, zoals Tesla Superchargers en Fastned, gebruiken directe DC-stroom om de wagen sneller op te laden dan thuislaadstations, door de interne omvormer van de wagen te omzeilen.

Inductieve laadstations

Hoewel nog in ontwikkeling, beloven deze laadpalen een toekomst van gemak met hun kabelvrije oplaadoplossing en esthetisch aantrekkelijke ontwerp.

Is mijn Hasseltse woning in orde voor een installatie van een laadpaal?

Om vast te stellen of uw woning geschikt is voor het installeren van een laadpaal zijn er verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden:

 1. Elektrische infrastructuur: Uw huidige elektrische installatie moet de extra belasting van het opladen van een EV aankunnen. Dit omvat voldoende capaciteit in uw meterkast en een eventuele upgrade naar een driefasige aansluiting als u snelladen wilt ondersteunen.
 2. Ruimte en plaatsing: Een laadpaal kan je overal plaatsen, zolang we vanuit het hoofdbord een kabel en UTP kunnen leggen naar de EV-lader. Zelfs in je tuin! Een vaak voorkomende plaats is een garage of een privéparkeerplaats, waar de laadpaal en de auto zich dicht bij elkaar bevinden. Voor laadpalen met slimme functies is vaak een goede Wi-Fi- of netwerkverbinding vereist voor updates en monitoring.
 3. Veiligheidsvoorzieningen: Uw installatie moet veiligheidsmaatregelen zoals een aardlekschakelaar en een aparte groep hebben.

Het is raadzaam een erkende installateur te raadplegen die een gedetailleerde inspectie kan uitvoeren en u kan adviseren over de nodige aanpassingen voor de installatie van een laadpaal. Bij MD Solektra helpen we u graag, we installeerden al veel in omliggende regio's, zoals laadpalen in Diepenbeek en laadstations in Genk.

Laadpalen in combinatie met zonnepanelen

 • Kostenbesparing: Verminder elektriciteitskosten door gratis zonne-energie te benutten voor het opladen van voertuigen.
 • Duurzaamheid: Verlaag de CO2-voetafdruk door hernieuwbare energiebronnen te gebruiken.
 • Energieonafhankelijkheid: Vergroot zelfvoorziening en onafhankelijkheid van energieleveranciers.
 • Optimaal energiegebruik: Intelligente systemen kunnen de energieproductie en -consumptie optimaliseren voor maximale efficiëntie.


Verdieping in oplaadpalen

Laadvermogen varianten

Laadstations verschillen in laadvermogen, variërend van 3,7 kW voor langzaam laden tot meer dan 22 kW voor aanzienlijk sneller opladen. Een hoger laadvermogen is cruciaal voor EV-eigenaren die snel willen laden en maximale flexibiliteit vereisen.

Connectiviteitsopties van laadstations

Laadstations met WiFi-connectiviteit stellen gebruikers in staat om hun laadsessies efficiënt te beheren via smartphones of tablets. Dit maakt het mogelijk om op afstand de laadstatus te controleren en laadschema's in te stellen om te profiteren van lagere energietarieven.

Enkele of dubbele laadsockets

Laadstations met een enkele socket zijn ontworpen voor individueel gebruik, terwijl stations met dubbele sockets gelijktijdig twee elektrische voertuigen kunnen opladen. Dit biedt een praktische oplossing voor huishoudens met meerdere EV's.

Geavanceerde thuislaadstations

Geavanceerde thuislaadstations bieden gebruikers de mogelijkheid om laadprocessen te optimaliseren door slimme functies te gebruiken, zoals het programmeren van laadtijden om te profiteren van daluren en het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie te verhogen.

Beveiligingsopties: Authentificatie en automatisch starten

Laadstations uitgerust met RFID-technologie zorgen voor veilige toegang door alleen geautoriseerde gebruikers toe te staan het station te gebruiken. Plug & Charge-systemen vereenvoudigen het laden door automatisch te starten zodra de auto is aangesloten, wat een naadloze gebruikerservaring biedt.

Materialen en weerbestendigheid van thuislaadstations

De behuizing van een laadstation speelt een cruciale rol in de levensduur en veiligheid van het apparaat. Robuuste, weerbestendige materialen zorgen ervoor dat het station beschermd is tegen externe elementen, waardoor het zowel binnen als buiten veilig kan worden geïnstalleerd.

Online vs offline laadstations: vergelijking

Online laadstations bieden geavanceerde functionaliteiten zoals monitoring en beheer op afstand. Offline stations bieden echter nog steeds betrouwbare oplaadmogelijkheden zonder de noodzaak voor internetconnectiviteit.

Enkele topfabrikanten van laadpalen

SolarEdge staat bekend om zijn topkwaliteit laadstations die naadloos kunnen worden geïntegreerd met zonne-energiesystemen, naast andere prominente fabrikanten zoals Tesla, ChargePoint en Wallbox, die allemaal betrouwbare en efficiënte laadoplossingen bieden, elk met unieke kenmerken en voordelen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

Laadstation in Hasselt (3500) installatieprocedure

Bij het plannen van een laadpaalinstallatie staat een professionele en gepersonaliseerde benadering voorop. In dit proces bezoeken we eerst de locatie om samen met de klant de optimale plaatsing voor de laadpaal te bepalen. Tijdens dit bezoek bieden wij steeds deskundig advies over de beste locatie voor de laadpaal, rekening houdend met zowel de technische vereisten als de persoonlijke voorkeuren van de klant. Onze expertise zorgt ervoor dat alle aspecten, van elektrische infrastructuur tot esthetische integratie in de omgeving, grondig worden geëvalueerd.

Na deze initiële evaluatie en zodra de klant zijn of haar akkoord geeft, zullen wij Maarten en David de installatie voltooien. Deze samenwerking garandeert een naadloze uitvoering van het project, waarbij nauwgezet aandacht wordt besteed aan de wensen van de klant. Hun gecombineerde expertise zorgt voor een installatie die niet alleen voldoet aan de hoogste technische normen maar ook naadloos aansluit bij de specifieke wensen en verwachtingen van de klant.

Dit tweestapsproces waarborgt dat elke installatie met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor detail wordt uitgevoerd. Klanten kunnen vertrouwen op een zorgvuldige planning en uitvoering die resulteren in een optimaal geplaatste en functionerende laadpaal, afgestemd op hun unieke situatie en behoeften.

Dynamic charging

 • Geavanceerde technologie voor het opladen van elektrische voertuigen.
 • Pas de laadsnelheid automatisch aan op basis van energie-aanbod en -vraag.
 • Vermindert kosten en netwerkbelasting door efficiënt gebruik van beschikbare bronnen.
 • Stimuleert het gebruik van duurzame energiebronnen.
 • Sleutelwoorden: laadmanagement, energie-efficiëntie, piekbelastingvermindering, duurzame mobiliteit.

Combinatie met een oplaadpunt thuis

 • Slimme integratie van laadpalen en thuisbatterijen voor elektrische voertuigen.
 • Thuisbatterijen slaan overtollige energie op van zonnepanelen.
 • Maakt gebruik van groene energie mogelijk, zelfs zonder direct zonlicht.
 • Vermindert afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 • Optimaliseert kostenbesparing op elektrisch opladen.
 • Sleutelwoorden: energieopslag, zelfvoorzienend opladen, zonne-energiebenutting, netonafhankelijkheid.

Laadpaal onderhoud en diensten

Regulier onderhoud en service zijn cruciaal voor de betrouwbaarheid en levensduur van een laadpaal. Routinecontroles door een gekwalificeerde technicus kunnen vroegtijdig problemen opsporen en voorkomen. Dit omvat het controleren van de elektrische aansluitingen, de fysieke staat van de laadpaal, en het testen van de functionaliteit.

Software-updates zijn ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit die nieuwe functies toevoegen of bestaande problemen oplossen. Het up-to-date houden van de software zorgt ervoor dat de laadpaal efficiënt en veilig blijft werken.

Bij technische problemen is snelle en efficiënte probleemoplossing essentieel. Veel voorkomende problemen kunnen vaak op afstand worden gediagnosticeerd en verholpen door de technische ondersteuning van de fabrikant.

Toekomstige trends in EV-laden

De toekomst van EV-laden ziet er veelbelovend uit, met significante ontwikkelingen die het laden sneller, handiger en toegankelijker maken. Ultrasnelle laadtechnologieën verminderen de laadtijd aanzienlijk, waardoor EV's in enkele minuten in plaats van uren kunnen worden opgeladen.

Integratie met slimme stadsinfrastructuur is een andere opwindende trend. Laadpalen worden geïntegreerd in het elektriciteitsnet van de stad, wat een efficiënter energiebeheer mogelijk maakt en tegelijkertijd de toegankelijkheid van laadpunten vergroot.

Tot slot beloven ontwikkelingen in draadloos laden de manier waarop we EV's opladen te revolutioneren. Door het elimineren van de noodzaak voor kabels, maken deze technologieën het opladen nog handiger en dragen ze bij aan een naadloze gebruikerservaring.

Ontdek de perfecte synergie tussen zonnepanelen, een thuisbatterij en een laadpaal! Met zonnepanelen als groene energiebron en een thuisbatterij voor energieopslag, kunt u overdag zonne-energie opwekken en deze 's nachts gebruiken om uw elektrische voertuig op te laden. Een duurzame en efficiënte oplossing voor groene mobiliteit. We hebben recent deze combinatie met een thuisbatterij geïnstalleerd in Diepenbeek.

Bij MD Solektra bv installeren we enkel kwalitatieve, duurzame laadstations.

Hasseltse laadstations

MD Solektra bv heeft zowel voor Hasseltse KMO's als voor particulieren laadpalen geïnstalleerd in Hasselt en omstreken. Bekijk onze galerij voor een overzicht van de laadpaalinstallaties die MD Solektra bv met succes heeft voltooid. Onze laadpalen zijn van topkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden omtrent het kopen en laten plaatsen van een laadpaal in Hasselt.

Hoe werken laadpalen?

Laadpalen voorzien elektrische voertuigen (EV's) van energie door wisselstroom (AC) te leveren, die door de auto zelf wordt omgezet in gelijkstroom (DC) om de batterij op te laden. Ze maken een verbinding met de elektrische auto en passen de laadsnelheid aan op basis van wat de woning kan geven, en de auto aankan.

Wat kost een laadpaal thuis?

De aanschaf van een laadpaal voor thuis brengt initiële kosten met zich mee, inclusief de prijs van de laadpaal zelf en installatiekosten. De uiteindelijke elektriciteitskosten voor het opladen van je auto zijn afhankelijk van het tarief van je energieleverancier, het verbruik van je auto, en je jaarlijkse rijafstand.

Wie installeert de laadpaal?

De installatie van een laadstation mag iedereen doen, maar dit moet nadien gekeurd worden. Eigenaars kiezen beter een professionele laadpaalinstallateur om ervoor te zorgen dat ze correct worden geplaatst, en juist aangesloten op het elektriciteitsnet. Bij MD Solektra bv helpen we u graag met het gehele proces van A tot Z.

Is een laadpaal fiscaal aftrekbaar voor particulieren?

Particulieren die een elektrisch voertuig willen opladen kunnen profiteren van fiscale voordelen bij de installatie van een laadstation thuis, tot de aangegeven datum van 31 augustus 2024. Hiermee kunt u in aanmerking komen voor een belastingvermindering op de kosten.

Meer vragen?

Neem hieronder contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag gratis een offerte aan

Wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...