Wilt u een thuisbatterij laten plaatsen in Hasselt? Wij kunnen u helpen.

Thuisbatterij kopen en laten installeren in Hasselt

Batterij thuis laten installeren in Hasselt door onze lokale firma? Ontdek hoe een thuisaccu in Hasselt dé duurzame opslagoplossing is voor uw stroom!

Thuisbatterij geïnstalleerd in Hasselt

Waarom een thuisbatterij kopen?

Een thuisbatterij kopen in Limburg wordt steeds aantrekkelijker voor eigenaren van zonnepanelen. Hiermee kan u de zelfopgewekte zonne-energie opslaan voor gebruik op een ander moment. Thuisbatterijen worden steends een interessantere investering, die zonnepanelen eigenaren in staat stelt om meer financieel voordeel te behalen.

 • Duurzaamheid: Bijdragen aan een groenere toekomst door het maximaliseren van het gebruik van zelfopgewekte zonne-energie.
 • Kostenbesparing: Verminderen van de energierekening.
 • Energieonafhankelijkheid: Verhogen van zelfvoorziening en onafhankelijkheid van externe energieleveranciers.

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Batterij laten plaatsen in Hasselt

Ontvang nu een vrijblijvende prijsofferte voor een thuisbatterij, om te voldoen aan uw Hasseltse energienoden.

Stad Hasselt, vanboven, in een panorama soort van view.

Voordelen van de installatie van een thuisenergieopslag in Hasselt

Ondersteuning van duurzaam energiebeheer

Het integreren van een thuisbatterij in Hasseltse woningen is een cruciale stap richting een milieuvriendelijkere levensstijl door het maximaliseren van het gebruik van duurzame energiebronnen. Het opslaan van energie in een batterijsysteem stelt huishoudens in staat om hun impact op het milieu aanzienlijk te verlagen en ondersteunt de overgang naar een groenere energietoekomst, in overeenstemming met de milieuambities van de Europese Unie voor 2030.

Langdurige voordelen van een thuisaccu in Hasselt

Investeren in een thuisenergieopslag biedt aanzienlijke voordelen op lange termijn voor Hasseltse gezinnen. Het verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van de woning, maar kan ook bijdragen aan een verhoging van de vastgoedwaarde. In een tijdperk waarin elektriciteitsprijzen blijven stijgen en de regelgeving omtrent energieverbruik strakker wordt vanwege de Europese inzet op emissiereductie, is het van belang de voordelen op de lange termijn te overwegen, verder dan de directe besparing op de energierekening.

 • Een afname in energiekosten door een verminderde afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 • Een toename in het zelfverbruik van opgewekte zonne-energie door het energieopslagsysteem, wat leidt tot substantiële financiële voordelen.

Selecteren van de geschikte thuisbatterij in Hasselt

Capaciteit en efficiëntie van de energieopslag

De keuze van een passende thuisbatterij in Hasselt vereist aandacht voor de opslagcapaciteit en de efficiëntie van het apparaat. De capaciteit, aangegeven in kilowattuur (kWh), is cruciaal voor het bepalen van de hoeveelheid energie die opgeslagen kan worden, wat direct invloed heeft op de energie-autonomie van het huishouden. Efficiëntie geeft aan hoe effectief de opgeslagen energie wordt omgezet in bruikbare elektriciteit, waarbij een hogere efficiëntie wijst op minder energieverlies.

Synergie met zonnepanelen

Voor Hasseltse huishoudens is het essentieel dat het batterijsysteem naadloos aansluit bij bestaande zonne-energie-installaties. Dit betreft zowel technische compatibiliteit, zoals de afstemming met de omvormer, als de effectiviteit waarmee de thuisaccu en zonnepanelen samen het energieverbruik optimaliseren.

Duurzaamheid en garantievoorwaarden

De levensduur en garantiecondities van een thuisenergieopslag zijn belangrijke indicatoren voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het systeem. Een langdurige garantie en een bewezen duurzaamheid van de batterij helpen de totale bezitskosten te verlagen en bieden zekerheid over deze investering in Hasselt. Door te kiezen voor een thuisbatterij met solide garantievoorwaarden en een lange levensverwachting, verzeker je jezelf van een betrouwbare en kostenbesparende energieoplossing voor je woning.

Verschillende soorten thuisbatterijen

Het kiezen van de juiste thuisbatterij is cruciaal voor het optimaliseren van je energieopslagsysteem. Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten:

Lithium-ion Thuisbatterij

Lithium-ion batterijen zijn het meest gebruikelijk voor thuisenergieopslag, dankzij hun brede acceptatie door fabrikanten wereldwijd. Deze batterijen kunnen enige capaciteitsvermindering ervaren bij herhaaldelijk volledig laden en ontladen, maar hun compacte formaat en lichte gewicht maken ze bijzonder geschikt voor residentieel gebruik. Hun duurzaamheid en efficiëntie bieden een compensatie voor de initiële hogere kosten, waardoor ze een populaire keuze zijn voor huishoudens.

 • Kenmerken: Hoge energiedichtheid, lange levensduur, en relatief licht van gewicht.
 • Voordelen: Lithium-ion batterijen zijn efficiënt en hebben een hoge laad- en ontlaadsnelheid, wat ze ideaal maakt voor thuisgebruik. Ze hebben ook een langere levensduur in vergelijking met andere batterijtypes.

Loodzuur Thuisbatterij

 • Kenmerken: Een van de oudste en meest bewezen batterijtechnologieën, bekend om hun robuustheid.
 • Voordelen: Loodzuur batterijen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan lithium-ion batterijen en zijn goed bestand tegen diepe ontladingen.

Loodzuur batterijen, bekend van hun gebruik als startaccu's in auto's, zijn een lang bestaande en betrouwbare technologie voor energieopslag. Ze behoren tot de meest betaalbare opties op de markt, hoewel ze groter zijn en een kortere levensduur hebben. Deze batterijen kunnen niet volledig worden ontladen; ze zijn beperkt tot een ontladingsdiepte van 25% tot 50%, wat hun toepasbaarheid in sommige scenario's kan beperken.

Zoutwater Thuisbatterij

 • Kenmerken: Gebruiken zoutwater als elektrolyt, wat ze een milieuvriendelijke optie maakt.
 • Voordelen: Zoutwater batterijen bevatten geen zware metalen of giftige chemicaliën, waardoor ze een veilige en duurzame keuze zijn. Ze zijn ook volledig recyclebaar.

Zoutwater batterijen introduceren een milieuvriendelijke oplossing in de energieopslagmarkt, als een innovatief alternatief voor traditionele batterijtechnologieën. Deze batterijen, die aanzienlijk groter en zwaarder zijn, vereisen meer ruimte voor installatie maar bieden het voordeel van volledige oplaad- en ontlaadcycli zonder verlies van capaciteit. Hun lange levensduur en duurzaamheid maken ze een aantrekkelijke optie voor milieubewuste consumenten.

Nikkel-ijzer Thuisbatterij

 • Kenmerken: Bekend om hun extreem lange levensduur en duurzaamheid van de thusiaccu's.
 • Voordelen: Nikkel-ijzer batterijen kunnen zeer diepe ontladingen weerstaan zonder schade op te lopen, wat ze geschikt maakt voor toepassingen waar betrouwbaarheid op lange termijn een vereiste is.

Nikkel-ijzer batterijen staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid en de mogelijkheid om extreme ontladingen te weerstaan zonder significante schade. Deze eigenschappen maken ze een betrouwbare keuze voor systemen die een lange levensduur en robuustheid vereisen. Hoewel ze niet zo wijdverbreid zijn als lithium-ion batterijen, bieden ze een interessante optie voor specifieke toepassingen waar betrouwbaarheid op de lange termijn voorop staat.

Flow Thuisbatterij

 • Kenmerken: Opslag van elektrische energie in vloeibare elektrolyt-oplossingen die door de batterij stromen.
 • Voordelen: Flow batterijen hebben een lange levensduur en kunnen voor langere tijd energie opslaan zonder significant capaciteitsverlies. Ze zijn ideaal voor grootschalige energieopslag.

Flow batterijen onderscheiden zich door hun unieke methode van energieopslag, waarbij elektriciteit wordt opgeslagen in vloeibare elektrolyten. Deze technologie biedt voordelen zoals een lange levensduur en de mogelijkheid om grote hoeveelheden energie op te slaan, wat ze ideaal maakt voor grootschalige energieopslagprojecten. Hun modulaire ontwerp en schaalbaarheid ondersteunen een breed scala aan toepassingen, van residentieel tot industrieel gebruik.

Bent u van een omliggende regio? Wij plaatsten ook al thuisbatterijen in omliggende gemeenten. U kan bijvoorbeeld dus ook een thuisbatterij kopen in Diepenbeek of een thuisbatterij laten installeren in Genk.

Installatieproces en Technische Overwegingen

Keuze van de juiste installateur

De keuze van de juiste installateur is essentieel voor een succesvolle installatie van de thuisbatterij. Zoek naar bedrijven met ervaring, goede referenties, en de nodige certificeringen om kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Bij MDSolektra voldoen we aan al deze criteria.

Technische vereisten en installatieproces

Het installatieproces van een thuisbatterij omvat verschillende technische stappen, van de initiële beoordeling van je energiebehoeften en de compatibiliteit met je huidige systeem tot de daadwerkelijke installatie en configuratie van de batterij. Het is belangrijk dat de installateur een duidelijk plan heeft voor hoe de batterij geïntegreerd wordt met je bestaande energievoorziening om maximale efficiëntie en prestaties te garanderen.

Door deze selectiecriteria en technische overwegingen zorgvuldig te overwegen, kunnen huishoudens in Limburg een weloverwogen beslissing nemen over het kopen en installeren van een thuisbatterij, wat leidt tot een duurzamere en goedkope energievoorziening.

Huisbatterij installateur Hasselt

MD Solektra bv heeft al voor bedrijven en particulieren batterijen geplaatst in Hasselt en omliggende regio's. Neem een kijkje naar onze galerij voor een overzicht van de thuisbatterij installaties die we met succes hebben vervolledigd. Onze Solaredge thuisbatterijen zijn tevens van topkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het kopen en laten plaatsen van een thuisbatterij in Hasselt.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op voor later gebruik. Wanneer zonnepanelen meer stroom produceren dan op dat moment nodig is, wordt de overtollige energie opgeslagen in de thuisbatterij. Is de batterij vol, dan wordt de extra stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De thuisaccu's die wij installeren van Solaredge, bevatten een slimme besturingsmodule, ook bekend als een batterijmanagementsysteem. Dit systeem regelt automatisch het ontladen en opladen van de batterij.

Heeft u meer energie nodig dan de zonnepanelen opwekken, dan voorziet de thuisbatterij in deze vraag door de opgeslagen energie te gebruiken. Dit systeem verhoogt het zelfverbruik van opgewekte zonne-energie van gemiddeld 28% naar ongeveer 68% (exacte hoeveelheid is bij iedereen verschillend), waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en bespaart op elektriciteitskosten.

Wie installeert de thuisbatterij?

De installatie van een thuisbatterij moet worden uitgevoerd door een erkend installateur. Maarten en David specialiseren zich in het installeren van thuisbatterijen, met een focus op Solaredge thuisbatterijen. Het is belangrijk dat de installateur over de juiste certificeringen beschikt om te zorgen voor een veilige en efficiënte installatie.

Wat is de levensduur van een thuisbatterij?

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal laadcycli en de kwaliteit van de batterij. Een thuisbatterij met 8000 laadcycli kan decennia lang meegaan. De meeste fabrikanten bieden een garantie van 10 jaar op thuisbatterijen.

Hoeveel kost een thuisbatterij in Hasselt gemmiddeld?

De kosten van een thuisbatterij variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals capaciteit, merk, en installatievereisten. Thuisbatterijen zijn typisch beschikbaar in capaciteiten die beginnen bij 2,5 kWh, en gaan in stappen omhoog (bijvoorbeeld 5 kWh, 7,5 kWh, etc.). Voor een specifieke prijsopgave, inclusief btw en installatiekosten, is het essentieel om een offerte aan te vragen voor elke batterijgrootte. MD Solektra bv biedt naast SolarEdge ook andere merken aan zoals LG en BYD, waardoor klanten uit een breed assortiment kunnen kiezen.

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij proberen u zo snel mogelijk hulp te verlenen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...