Wilt u een zonne-energie installatie kopen in Limburg? Wij helpen u graag verder.

Zonnepanelen installateur Limburg

Zonnepanelen laten plaatsen in Limburg? Ontdek hoe u in Vlaanderen uw stroomfactuur kan verlagen en de natuur vergroenen. MD Solektra bv helpt u graag verder!

PV panelen in Limburg

Waarom PV-panelen kopen in Limburg

Zonnepanelen vormen een duurzame investering die groene energie produceren hetgeen zowel financieel voordelig en goed voor het milieu is. U verlaagt het EPC-peil van uw woning en verhoogt de waarde. Met een thuisbatterij kan u deze stroom zelfs opslaan voor nachtgebruik. Dit verlaagt uw energiefactuur enorm en geeft een aantrekkelijk rendement op uw investering.

  • U bespaart geld op uw elektriciteitsfactuur
  • U verkleint uw ecologische voetafdruk
  • Duurzame vorm van hernieuwbare energie die u op gemiddeld 7 jaar al terugverdient
  • Onroerend goed: u verhoogt de waarde van uw woning
  • Minder afhankelijk van brandstof prijsschommelingen (olie, gas)

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Zonnepanelen laten plaatsen Limburg

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Limburg? Ontvang een vrijblijvend bezoek van ons team voor een persoonlijke beoordeling van uw woning, gevolgd door een gedetailleerde offerte voor onze aanbevolen zonne-energie installatie.

Prijs zonnepanelen in Limburg

Bent u van plan om zonnepanelen te kopen in Limburg? Ook al zijn de subsidies sinds 2024 weg, het rendement op deze zonnepanelen wordt alsmaar hoger. Sinds 2012 is ook de prijs van zonnepanelen aanzienlijk gedaald op basis van prijs per Wp. De kosten van hangen voornamelijk af van het aantal panelen dat u wilt installeren. Neem contact op met ons voor een zonnepanelen installatie.

Centraal Belgisch Limburgs landschap, een groene provincie in het oosten van Vlaanderen

Voordelen van zonnepanelen in Limburg

Bij nieuwbouw en energetische renovatie

Sinds het jaar 2016 vormt de conformiteit met de 'EnergiePrestatie en Binnenklimaat' (EPB) richtlijnen voor nieuwbouw in Vlaanderen, specifiek in regio's zoals Limburg, niet alleen een wettelijke eis maar ook een unieke kans om energiebewustzijn en milieuverantwoordelijkheid vanaf de grond op te bouwen. Deze regelgeving, die van nieuwe gebouwen vereist dat ze een vastgestelde hoeveelheid groene stroom per jaar produceren, legt de nadruk op het essentiële belang van zonne-energiesystemen binnen de hedendaagse architectuur. Voor zowel nieuwbouwprojecten als diepgaande energieverbeteringen, presenteren zonne-energie installaties zich als een directe oplossing voor het verlagen van energielasten, het verhogen van de operationele zuinigheid, en het verkleinen van de milieu-impact, waardoor ze een kernpunt worden in de actuele bouw- en renovatievoorschriften. Het toepassen van zonne-energietechnologieën in Limburg en daarbuiten niet alleen stimuleert de overeenstemming met ecologische standaarden, maar verbetert tevens de langetermijnwaarde en het rendement van onroerend goed, wat ze tot een verstandige keuze maakt voor de verduurzaming van elke vastgoedportefeuille.

Voorwaarden en som afhankelijk af van uw EPC-score

De korting die u kan krijgen is altijd een percentage van de onroerende voorheffing gedurende een aantal jaar. Er zijn drie factoren die bepalen hoe groot de korting is en hoe lang ze toegekend blijft:

- Wanneer werd de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd?

- Gaat het over een nieuwbouw (of gelijkgesteld) of over een ingrijpende energetische renovatie?

- Hoeveel bedraagt het E-peil op 1 januari van het aanslagjaar?

 

Het berekende E-peil moet betrekking hebben op het volledige gebouw. Alleen het oorspronkelijk E-peil op het EPC-waarde bij de bouw is bepalend voor de korting. Als u na de vaststelling van het E-peil nog extra maatregelen neemt om het gebouw nog energiezuiniger te maken, dan heeft dat helaas geen invloed meer op de toekenning van de korting.

De verschillende soorten zonnepanelen celtechnologieën

Bij MD Solektra bv zetten we vol in op duurzaamheid met kwalitatieve PV panelen, die uitblinken in duurzaamheid, efficiëntie en esthetiek. Ontdek de diverse celtechnologieën, ontworpen voor maximale prestaties en minimale ecologische impact.

Wij installeerden al panelen in verschillende Limburgse gemeenten, zoals zonnepanelen in Bilzen en zonnepanelen in Hasselt.

Monokristallijne Zonnepanelen

Deze panelen zijn duurder bij aankoop maar leveren veel energie op lange termijn. Ze zijn ideaal voor kleine ruimtes, duurzaam en betrouwbaar voor het opwekken van veel zonne-energie.

Polykristallijne Zonnepanelen

Polykristallijne panelen zijn betaalbaar en presteren goed. Hun blauwe kleur werkt goed in verschillende lichtomstandigheden. Geschikt voor zowel huizen als bedrijven, bieden ze een goede balans tussen prijs en efficiëntie.

Dunne-film Zonnepanelen

Flexibel en licht, deze panelen passen goed op unieke plekken zoals gebogen daken of in gebouwen met ingebouwde zonnepanelen. Ze presteren goed onder wisselende lichtomstandigheden, zoals op bewolkte dagen of in schaduwrijke gebieden.

Amorfe Silicium Zonnepanelen

Amorfe silicium panelen zijn zeer flexibel en geschikt voor lichte, draagbare toepassingen zoals zonne-energie rugzakken of flexibele daken.

PERC Zonnepanelen

PERC-panelen gebruiken geavanceerde technologie om meer licht te vangen en minder te verliezen. Dit leidt tot hogere energieopbrengsten, zelfs bij minder ideale lichtomstandigheden, en draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk.

Is mijn dak geschikt voor PV panelen?

Om te bepalen of je dak in orde is voor de plaatsing van zonnepanelen, zijn er enkele factoren die u in overweging moet nemen. Hier is een overzicht van daktypes die in orde zijn voor zonnepanelen en daktypes die mogelijk problemen kunnen opleveren:

Daken die geschikt zijn:

Daken die niet naar het noorden gericht zijn, vangen over het algemeen het meeste zonlicht op en zijn ideaal voor zonnepanelen.

Daken met voldoende oppervlakte: Grotere, ononderbroken dakoppervlakken bieden ruimte voor meer zonnepanelen, wat leidt tot een hogere energieopbrengst.

Stevige, structureel gezonde daken: Daken die in goede staat zijn en het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen zonder aanvullende versterking.

Daken die niet geschikt zijn (of rendement verlagen):

Noord-gerichte daken: In het noordelijk halfrond vangen noord-gerichte daken minder zonlicht, wat de efficiëntie van zonnepanelen kan verminderen.

Sterk beschaduwde daken: Daken die het grootste deel van de dag in de schaduw liggen door bomen, gebouwen of andere obstakels, zijn minder geschikt.

Daken met veel obstakels: Schoorstenen, dakkapellen en andere uitsteeksels kunnen schaduw werpen en de plaatsingsmogelijkheden voor zonnepanelen beperken.

Oude of beschadigde daken: Daken die aan het eind van hun levensduur zijn of significante schade hebben, moeten mogelijk eerst gerepareerd of vervangen worden voordat de panelen geïnstalleerd kunnen worden.

Daken met asbest.

Bij daken waar de panelen moeilijk of niet op het dak geplaatst kunnen worden, is in de tuin ook een mogelijkheid. Platte daken zijn tevens ook goed.

Voorbereiden van uw dak voor een zonne-energie installatie:

Als uw dak in eerste instantie niet geschikt lijkt voor zonnepanelen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om het alsnog voor te bereiden op een succesvolle installatie. Allereerst, als uw dak een noordelijke oriëntatie heeft en u woont op het noordelijk halfrond, kunt u overwegen om zonnepanelen op een verhoogde structuur te plaatsen die ze naar het zuiden richt, zodat ze meer zonlicht kunnen vangen. Voor daken die te veel in de schaduw liggen, kan het snoeien van bomen of het aanpassen van de omgeving rondom uw huis helpen om meer zonlicht op uw dak te krijgen.

Voor een optimaal installatieplan bij daken met obstakels, raadpleeg een erkende installateur. MD Solektra bv staat klaar om u te adviseren. Als uw dak oud of beschadigd is, is het essentieel om reparaties of zelfs een volledige vervanging te overwegen voordat u met de installatie van zonnepanelen begint. Dit zorgt niet alleen voor een veilige basis voor uw zonnepanelen maar kan ook de levensduur van uw dak verlengen.

Voor daken met een extreme helling kan het gebruik van speciale montagesystemen die de panelen in een optimale hoek plaatsen, de efficiëntie van de zonne-energieopwekking aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om een gecertificeerde installateur te raadplegen die ervaring heeft met het aanpakken van dergelijke uitdagingen, zodat uw zonne-energiesysteem veilig en effectief kan worden geïnstalleerd.


Het is belangrijk om een professionele beoordeling van uw dak te laten uitvoeren voordat u besluit tot de installatie van zonnepanelen, om te verzekeren dat uw dak geschikt is en om het maximale rendement uit uw investering te halen.


Onderhoud: essentieel voor optimale prestaties

Zonnepanelen staan bekend om hun duurzaamheid en lage onderhoudsbehoefte. Toch is jaarlijks onderhoud cruciaal om hun efficiëntie en levensduur te behouden. Wij adviseren om minimaal één keer per jaar te controleren op bladeren, takken, vogelpoep of ander vuil. Deze natuurlijke resten kunnen de energieopbrengst significant verminderen. Het zorgvuldig verwijderen van dit vuil verbetert de prestaties van uw zonne-energiesysteem aanzienlijk.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is een gezin in Limburg dat na een stormachtige herfst een daling van meer dan 15% in energieproductie ervoer. Door simpelweg de panelen te reinigen, herstelde hun energieopbrengst zich tot de verwachte niveaus. Dit benadrukt het belang van regelmatig onderhoud voor optimale werking.

Door deze onderhoudstaken jaarlijks uit te voeren, zorgen we ervoor dat uw investering in zonne-energie effectief blijft op de lange termijn.

Als we bij u thuis in Limburg panelen installeren kan u altijd extra tips vragen!

Zonne-energie combineren met een thuisbatterij

  • Maximaliseert zonne-energie: Slaat overdag opgewekte energie op.
  • Vermindert netafhankelijkheid: Verlaagt de behoefte aan elektriciteit van het net, wat leidt tot besparingen op energiekosten.
  • Verhoogt zelfvoorziening: Maakt huishoudens onafhankelijker van externe stroomvoorzieningen.
  • Duurzaamheid: Vermindert CO2-uitstoot door optimaal gebruik van groene energie.
  • Kosteneffectief: Biedt een duurzame en financieel voordelige energieoplossing aangepast aan behoeften van het huishouden.


Elektriciteitsprijs stijgt alleen maar op lang termijn

Start nu met besparen. Het installeren van een zonne-energie systeem biedt een bescherming tegen toekomstige verhogingen van de elektriciteitsprijzen. Eigenaren van woningen ouder dan 10 jaar profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%, terwijl voor nieuwbouwwoningen een tarief van 21% geldt.

De kosten van fotovoltaïsche panelen variëren naargelang het type paneel, met monokristallijne en polykristallijne panelen als de meest gebruikelijke opties. Technologische innovaties hebben de efficiëntie van zonnepanelen sterk verbeterd, waardoor ze een steeds aantrekkelijkere optie worden vergeleken met de stijgende kosten van elektriciteit geproduceerd met fossiele brandstoffen.

Zonnepaneelinstallatie in Limburg

MD Solektra bv heeft zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren zonnepanelen geïnstalleerd in Limburg en omstreken. Bekijk onze galerij voor een overzicht van de talrijke zonne-energieprojecten die MD Solektra bv met succes heeft voltooid. De door ons geïnstalleerde Denim zonnepanelen met Solaredge omvormers zijn te vinden op verschillende plekken in Limburg.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het kopen en installeren van zonnepanelen in Limburg.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit met behulp van fotovoltaïsche cellen. Deze cellen bestaan uit meerdere lagen halfgeleidend materiaal, zoals silicium. Ze zijn tevens ook 90% recycleerbaar.

Zijn er nog premies voor zonnepanelen? (Vlaanderen)

Nee, vanaf 2024 is er geen premie meer voor zonnepanelen, een belangrijk onderdeel van de energietransitie. De regeling voor de premie werd versneld stopgezet. 2023 was het laatste jaar met een maximumbedrag van 375 EUR voor deze investering.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik en de efficiëntie van de panelen.

Wat is de levensduur van zonnepanelen? Hoe lang gaan ze mee?

Zonnepanelen hebben een geschatte levensduur van 20 tot 40 jaar, maar dit is nog moeilijk te harden. Na een tijd kunnen ze wel iets minder efficiënt worden, maar ze blijven nog steeds energie opwekken. Laat ze om de 5 tot 10 jaar eens schoonmaken.

Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

Ja, dat kan onder begeleiding van ons. Het wordt aanbevolen om zonnepanelen door een professional te laten installeren om ervoor te zorgen dat ze correct worden geplaatst, en juist aangesloten worden op het elektriciteitsnet.

Is er een garantie?

Ja, de door ons geleverde zonnepanelen komen met een aantrekkelijke fabrieksgarantie van vele jaren, afhankelijk van welk merk/type panelen dat u kiest. Contacteer ons voor meer informatie!

Meer vragen?

Neem hieronder contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag gratis een offerte aan

Wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...