Wilt u een thuisbatterij laten plaatsen in Lanaken? Wij kunnen u helpen.

Thuisbatterij kopen en laten installeren in Lanaken

Batterij thuis laten installeren in Lanaken door onze lokale firma? Ontdek hoe een thuisaccu in Lanaken dé duurzame opslagoplossing is voor uw stroom!

Thuisbatterij geïnstalleerd in Lanaken

Waarom een thuisbatterij kopen?

Een thuisbatterij kopen in Limburg wordt steeds aantrekkelijker voor eigenaren van zonnepanelen. Hiermee kan u de zelfopgewekte zonne-energie opslaan voor gebruik op een ander moment. Thuisbatterijen worden steends een interessantere investering, die zonnepanelen eigenaren in staat stelt om meer financieel voordeel te behalen.

 • Duurzaamheid: Bijdragen aan een groenere toekomst door het maximaliseren van het gebruik van zelfopgewekte zonne-energie.
 • Kostenbesparing: Verminderen van de energierekening.
 • Energieonafhankelijkheid: Verhogen van zelfvoorziening en onafhankelijkheid van externe energieleveranciers.

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Batterij laten plaatsen in Lanaken

Ontvang nu een vrijblijvende prijsofferte voor een thuisbatterij, om te voldoen aan uw Lanaakse energienoden.

namiddag genomen foto van de Lanaakse kerk tijdens een zonnige dag

Voordelen van het aanleggen van een energieopslagsysteem thuis

Stimulering van ecologisch verantwoord energieverbruik

De implementatie van een thuisaccu is cruciaal voor het bevorderen van een milieuvriendelijke levenswijze door het maximaliseren van het gebruik van duurzame energie. Het vastleggen van energie in een batterijsysteem stelt huishoudens in staat om hun impact op het milieu te verminderen en draagt bij aan de transitie naar een meer duurzame energievoorziening, afgestemd op de milieudoelstellingen van de Europese Unie voor 2030.

Langetermijnvoordelen van het installeren van een thuisbatterij

Het plaatsen van een thuisenergieopslag biedt aanzienlijke voordelen op de lange termijn. Dit verbetert niet alleen de energiezuinigheid van een woning, maar kan tevens de waarde ervan verhogen. Gezien de oplopende elektriciteitsprijzen en de strenger wordende regelgeving omtrent energieverbruik door Europese emissienormen, is het cruciaal om de langetermijnvoordelen te beschouwen, verder dan enkel de besparing op de energiefactuur van vandaag.

 • Een reductie in energiekosten door een verminderde noodzaak van het externe stroomnet.
 • Een toename in het zelfverbruik van de opgewekte zonne-energie dankzij het energieopslagsysteem, wat leidt tot aanzienlijke besparingen.

Selectie van het optimale batterijsysteem voor thuis

Opslagcapaciteit en conversie-efficiëntie

De keuze voor een specifieke thuisaccu dient zorgvuldig te gebeuren, met nadruk op de opslagcapaciteit en de conversie-efficiëntie. De capaciteit, uitgedrukt in kilowattuur (kWh), is bepalend voor de hoeveelheid energie die opgeslagen kan worden, wat cruciaal is voor de autonomie van het huishouden op deze energie. De efficiëntie indiceert hoe goed de thuisbatterij de opgeslagen energie kan omzetten in elektriciteit, waarbij een hogere efficiëntie staat voor minder energieverlies.

Compatibiliteit met bestaande zonne-energiesystemen

Het is van groot belang dat het batterijsysteem compatibel is met je huidige zonne-energieconfiguratie. Dit omvat zowel een technische overeenstemming, zoals de capaciteit van de omvormer, als de synergie tussen de thuisaccu en de zonnepanelen om het energiegebruik efficiënt te beheren.

Levensduur en garantievoorwaarden

De duurzaamheid en de garantie van een thuisenergieopslag zijn belangrijke indicatoren voor de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het product. Een uitgebreide garantie en een lange levensduur van het systeem verminderen de totale kosten op lange termijn en bieden zekerheid over de gemaakte investering. Door te kiezen voor een energieopslagsysteem thuis met solide garantievoorwaarden en een verwachte lange levensduur, verzekert u zich van een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor uw energiebehoeften.

Verschillende soorten thuisbatterijen

Het kiezen van de juiste thuisbatterij is cruciaal voor het optimaliseren van je energieopslagsysteem. Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten:

Lithium-ion Batterijen

Lithium-ion batterijen zijn het meest gebruikelijk voor thuisenergieopslag, dankzij hun brede acceptatie door fabrikanten wereldwijd. Deze batterijen kunnen enige capaciteitsvermindering ervaren bij herhaaldelijk volledig laden en ontladen, maar hun compacte formaat en lichte gewicht maken ze bijzonder geschikt voor residentieel gebruik. Hun duurzaamheid en efficiëntie bieden een compensatie voor de initiële hogere kosten, waardoor ze een populaire keuze zijn voor huishoudens.

 • Kenmerken: Hoge energiedichtheid, lange levensduur, en relatief licht van gewicht.
 • Voordelen: Lithium-ion batterijen zijn efficiënt en hebben een hoge laad- en ontlaadsnelheid, wat ze ideaal maakt voor thuisgebruik. Ze hebben ook een langere levensduur in vergelijking met andere batterijtypes.

Loodzuur Batterijen

 • Kenmerken: Een van de oudste en meest bewezen batterijtechnologieën, bekend om hun robuustheid.
 • Voordelen: Loodzuur batterijen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan lithium-ion batterijen en zijn goed bestand tegen diepe ontladingen.

Loodzuur batterijen, bekend van hun gebruik als startaccu's in auto's, zijn een lang bestaande en betrouwbare technologie voor energieopslag. Ze behoren tot de meest betaalbare opties op de markt, hoewel ze groter zijn en een kortere levensduur hebben. Deze batterijen kunnen niet volledig worden ontladen; ze zijn beperkt tot een ontladingsdiepte van 25% tot 50%, wat hun toepasbaarheid in sommige scenario's kan beperken.

Zoutwater Batterijen

 • Kenmerken: Gebruiken zoutwater als elektrolyt, wat ze een milieuvriendelijke optie maakt.
 • Voordelen: Zoutwater batterijen bevatten geen zware metalen of giftige chemicaliën, waardoor ze een veilige en duurzame keuze zijn. Ze zijn ook volledig recyclebaar.

Zoutwater batterijen introduceren een milieuvriendelijke oplossing in de energieopslagmarkt, als een innovatief alternatief voor traditionele batterijtechnologieën. Deze batterijen, die aanzienlijk groter en zwaarder zijn, vereisen meer ruimte voor installatie maar bieden het voordeel van volledige oplaad- en ontlaadcycli zonder verlies van capaciteit. Hun lange levensduur en duurzaamheid maken ze een aantrekkelijke optie voor milieubewuste consumenten.

Nikkel-ijzer Batterijen

 • Kenmerken: Bekend om hun extreem lange levensduur en duurzaamheid.
 • Voordelen: Nikkel-ijzer batterijen kunnen zeer diepe ontladingen weerstaan zonder schade op te lopen, wat ze geschikt maakt voor toepassingen waar betrouwbaarheid op lange termijn een vereiste is.

Nikkel-ijzer batterijen staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid en de mogelijkheid om extreme ontladingen te weerstaan zonder significante schade. Deze eigenschappen maken ze een betrouwbare keuze voor systemen die een lange levensduur en robuustheid vereisen. Hoewel ze niet zo wijdverbreid zijn als lithium-ion batterijen, bieden ze een interessante optie voor specifieke toepassingen waar betrouwbaarheid op de lange termijn voorop staat.

Flow Batterijen

 • Kenmerken: Opslag van elektrische energie in vloeibare elektrolyt-oplossingen die door de batterij stromen.
 • Voordelen: Flow batterijen hebben een lange levensduur en kunnen voor langere tijd energie opslaan zonder significant capaciteitsverlies. Ze zijn ideaal voor grootschalige energieopslag.

Flow batterijen onderscheiden zich door hun unieke methode van energieopslag, waarbij elektriciteit wordt opgeslagen in vloeibare elektrolyten. Deze technologie biedt voordelen zoals een lange levensduur en de mogelijkheid om grote hoeveelheden energie op te slaan, wat ze ideaal maakt voor grootschalige energieopslagprojecten. Hun modulaire ontwerp en schaalbaarheid ondersteunen een breed scala aan toepassingen, van residentieel tot industrieel gebruik.

Bent u van een omliggende regio? Wij plaatsten ook al thuisbatterijen in omliggende gemeenten. U kan bijvoorbeeld dus ook een thuisbatterij kopen in Zutendaal of een thuisbatterij laten installeren in Riemst.

Installatieproces en Technische Overwegingen

Keuze van de juiste installateur

De keuze van de juiste installateur is essentieel voor een succesvolle installatie van de thuisbatterij. Zoek naar bedrijven met ervaring, goede referenties, en de nodige certificeringen om kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Bij MDSolektra voldoen we aan al deze criteria.

Technische vereisten en installatieproces

Het installatieproces van een thuisbatterij omvat verschillende technische stappen, van de initiële beoordeling van je energiebehoeften en de compatibiliteit met je huidige systeem tot de daadwerkelijke installatie en configuratie van de batterij. Het is belangrijk dat de installateur een duidelijk plan heeft voor hoe de batterij geïntegreerd wordt met je bestaande energievoorziening om maximale efficiëntie en prestaties te garanderen.

Door deze selectiecriteria en technische overwegingen zorgvuldig te overwegen, kunnen huishoudens in Limburg een weloverwogen beslissing nemen over het kopen en installeren van een thuisbatterij, wat leidt tot een duurzamere en goedkope energievoorziening.

Huisbatterijen gezet in Lanaken

MD Solektra bv heeft al voor bedrijven en particulieren batterijen geplaatst in Lanaken en omliggende regio's. Neem een kijkje naar onze galerij voor een overzicht van de thuisbatterij installaties die we met succes hebben vervolledigd. Onze Solaredge thuisbatterijen zijn tevens van topkwaliteit.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het kopen en laten plaatsen van een thuisbatterij in Lanaken.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op voor later gebruik. Wanneer zonnepanelen meer stroom produceren dan op dat moment nodig is, wordt de overtollige energie opgeslagen in de thuisbatterij. Is de batterij vol, dan wordt de extra stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De thuisaccu's die wij installeren van Solaredge, bevatten een slimme besturingsmodule, ook bekend als een batterijmanagementsysteem. Dit systeem regelt automatisch het ontladen en opladen van de batterij.

Heeft u meer energie nodig dan de zonnepanelen opwekken, dan voorziet de thuisbatterij in deze vraag door de opgeslagen energie te gebruiken. Dit systeem verhoogt het zelfverbruik van opgewekte zonne-energie van gemiddeld 28% naar ongeveer 68% (exacte hoeveelheid is bij iedereen verschillend), waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en bespaart op elektriciteitskosten.

Wie installeert de thuisbatterij?

De installatie van een thuisbatterij moet worden uitgevoerd door een erkend installateur. Maarten en David specialiseren zich in het installeren van thuisbatterijen, met een focus op Solaredge thuisbatterijen. Het is belangrijk dat de installateur over de juiste certificeringen beschikt om te zorgen voor een veilige en efficiënte installatie.

Wat is de levensduur van een thuisbatterij?

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal laadcycli en de kwaliteit van de batterij. Een thuisbatterij met 8000 laadcycli kan decennia lang meegaan. De meeste fabrikanten bieden een garantie van 10 jaar op thuisbatterijen.

Hoeveel kost een thuisbatterij in Lanaken gemmiddeld?

De kosten van een thuisbatterij variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals capaciteit, merk, en installatievereisten. Thuisbatterijen zijn typisch beschikbaar in capaciteiten die beginnen bij 2,5 kWh, en gaan in stappen omhoog (bijvoorbeeld 5 kWh, 7,5 kWh, etc.). Voor een specifieke prijsopgave, inclusief btw en installatiekosten, is het essentieel om een offerte aan te vragen voor elke batterijgrootte. MD Solektra bv biedt naast SolarEdge ook andere merken aan zoals LG en BYD, waardoor klanten uit een breed assortiment kunnen kiezen.

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij proberen u zo snel mogelijk hulp te verlenen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...