Wilt u een zonne-energie installatie kopen in Riemst? Wij helpen u graag verder.

Zonnepanelen installateur Riemst

Zonnepanelen laten plaatsen in Riemst? Ontdek hoe u in Vlaanderen uw stroomfactuur kan verlagen en de natuur vergroenen. MD Solektra bv helpt u graag verder!

Zonnepanelen in Riemst

Waarom PV-panelen kopen in Riemst

Zonnepanelen vormen een duurzame investering die groene energie produceren hetgeen zowel financieel voordelig en goed voor het milieu is. U verlaagt het EPC-peil van uw woning en verhoogt de waarde. Met een thuisbatterij kan u deze stroom zelfs opslaan voor nachtgebruik. Dit verlaagt uw energiefactuur enorm en geeft een aantrekkelijk rendement op uw investering.

 • U bespaart geld op uw elektriciteitsfactuur
 • U verkleint uw ecologische voetafdruk
 • Duurzame vorm van hernieuwbare energie die u op gemiddeld 7 jaar al terugverdient
 • Onroerend goed: u verhoogt de waarde van uw woning
 • Minder afhankelijk van brandstof prijsschommelingen (olie, gas)

Prijsofferte aanvraag

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...

Zonnepanelen laten plaatsen Riemst

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Riemst? Ontvang een vrijblijvend bezoek van ons team voor een persoonlijke beoordeling van uw woning, gevolgd door een gedetailleerde offerte voor onze aanbevolen zonne-energie installatie.

Prijs zonnepanelen in Riemst

Bent u van plan om zonnepanelen te kopen in Limburg? Ook al zijn de subsidies sinds 2024 weg, het rendement op deze zonnepanelen wordt alsmaar hoger. Sinds 2012 is ook de prijs van zonnepanelen aanzienlijk gedaald op basis van prijs per Wp. De kosten van hangen voornamelijk af van het aantal panelen dat u wilt installeren. Neem contact op met ons voor een zonnepanelen installatie.

landschapsfoto van bomen struiken grassen in Riemst, kijkend door een blauw hekje

Riemst en de Kans voor Zonne-energie

Toenemende interesse in Zonne-energie

Hoewel Riemst niet traditioneel bekend staat als een voorloper op het gebied van hernieuwbare energie, merken we een groeiende interesse bij de inwoners en lokale bedrijven om zonne-energie te adopteren. Deze verschuiving weerspiegelt een bredere erkenning van de voordelen van duurzame energiebronnen, in lijn met wereldwijde trends richting een groenere levensstijl.

Potentieel voor Zonne-energieontwikkeling

Met zijn gevarieerde landschappen, waaronder landbouwgronden en woonzones, bezit Riemst een aanzienlijk potentieel voor de ontwikkeling van zonne-energieprojecten. Het inzetten op zonnepanelen kan niet alleen de ecologische voetafdruk van de gemeente verkleinen maar biedt ook kansen voor energieonafhankelijkheid en economische voordelen op lange termijn.

De voordelen van zonnepanelen bij nieuwbouw en energetische renovatie

Sinds 2016 is het in lijn brengen met de 'EnergiePrestatie en Binnenklimaat' (EPB) normen voor het bouwen van nieuwe woningen in Vlaanderen niet enkel een juridische noodzaak, maar biedt het tevens een gelegenheid om vanaf het ontwerpproces duurzaamheidsprincipes en energieoptimalisatie te integreren. Deze wetgeving, die voorschrijft dat nieuwbouwprojecten jaarlijks een minimale hoeveelheid schone energie moeten opwekken, versterkt het belang van zonne-energiecollectoren in de moderne bouwsector. Zowel voor nieuwbouw als voor uitgebreide energie-renovatieprojecten, vormen systemen voor zonne-energie een directe aanpak voor het reduceren van energiefacturen, het verbeteren van de energieautonomie, en het verminderen van de koolstofuitstoot, waardoor ze een essentiële overweging worden in tegenwoordige constructie- en renovatieplannen. Het implementeren van systemen voor het oogsten van zonne-energie bevordert niet alleen de naleving van milieurichtlijnen maar verhoogt eveneens de levensduur en de ecologische waarde van onroerend goed, waardoor ze een doordachte keuze vormen voor de duurzaamheid van elk vastgoedproject.

Voorwaarden en som hangen af van uw EPC-waarde

De korting die u kan krijgen is altijd een percentage van de onroerende voorheffing gedurende een aantal jaar. Er zijn drie factoren die bepalen hoe groot de korting is en hoe lang ze toegekend blijft:

- Wanneer werd de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd?

- Gaat het over een nieuwbouw (of gelijkgesteld) of over een ingrijpende energetische renovatie?

- Hoeveel bedraagt het E-peil op 1 januari van het aanslagjaar?

 

Het berekende E-peil moet betrekking hebben op het volledige gebouw. Alleen het oorspronkelijk E-peil op het EPC waarde bij de bouw is bepalend voor de korting. Als u na de vaststelling van het E-peil nog extra maatregelen neemt om het gebouw nog energiezuiniger te maken, dan heeft dat helaas geen invloed meer op de toekenning van de korting.

Zonne-energie revolutie in de Riemstse landbouw

De adoptie van zonne-energie in Riemst, vooral binnen de prominente landbouwsector, markeert een keerpunt naar een groenere toekomst en energieonafhankelijkheid. Riemst, bekend om zijn rijke geschiedenis, waaronder de beroemde mergelgrotten, en als een centrum van fruitteelt en wijnbouw, staat op de drempel van een duurzame transformatie. De uitgestrekte agrarische landschappen bieden een vruchtbare grond voor de exploitatie van zonne-energie, waardoor de lokale economie versterkt wordt en de ecologische voetafdruk van de gemeenschap vermindert.

Zonnepanelen: een zegen voor de agrarische sector in Riemst

Optimalisatie van agrarisch landgebruik

De implementatie van hoge WP (Watt Peak) zonnepanelen biedt een gouden kans voor de agrarische sector in Riemst om de efficiëntie van landgebruik te optimaliseren. Deze geavanceerde panelen, met hun hogere energieconversieratio's, zijn perfect geschikt voor de landelijke expanses van Riemst, waar ze dubbele doeleinden kunnen dienen: het genereren van schone energie terwijl ze minimale impact hebben op de beschikbare landbouwgrond.

In het bijzonder, gezien Riemst's reputatie als een belangrijk gebied voor fruitteelt en wijnbouw, kunnen zonnepanelen geïntegreerd worden zonder de agrarische productie te verstoren. Dit biedt een unieke mogelijkheid om duurzame energieopwekking te combineren met de voortzetting van traditionele landbouwpraktijken.

De integratie van zonne-energie op landbouwgronden en boerderijgebouwen biedt niet alleen een duurzame energiebron maar draagt ook bij aan de vermindering van operationele kosten, waardoor de agrarische sector van Riemst een competitief voordeel krijgt. Dit proces, bekend als "agrivoltaics" (combinatie van landbouw en fotovoltaïsche energie), benadrukt de synergie tussen zonne-energieproductie en landbouw, wat leidt tot een duurzamere benutting van landbouwgrond.

Goede kwaliteitspanelen kopen voor uw landbouwbedrijf? Contacteer ons voor een gratis offerte!

Verschillende soorten zonnepanelen celtechnologieën:

Bij MD Solektra bv zetten we vol in op duurzaamheid met onze geavanceerde glas-glas zonnepanelen, die uitblinken in duurzaamheid, efficiëntie en esthetiek. Ontdek onze diverse celtechnologieën, ontworpen voor maximale prestaties en minimale ecologische impact.

Bent u van een omliggende regio? Wij plaatsten ook al glas-glas panelen in omliggende gemeenten. U kan bijvoorbeeld dus ook zonnepanelen kopen in Tongeren of zonnepanelen laten installeren in Bilzen.

Monokristallijne zonnepanelen

In onze samenwerking met SolarEdge integreren we hun state-of-the-art power optimizer-technologie in onze hoogwaardige monokristallijne zonnepanelen. Deze synergie verhoogt niet alleen de efficiëntie van energieomzetting aanzienlijk maar zorgt ook voor een esthetisch aantrekkelijke, donkere afwerking die naadloos integreert met diverse daktypes. Ondanks de hogere initiële investeringskosten bieden deze panelen een superieure langetermijnopbrengst in kWh, wat ze uitermate geschikt maakt voor locaties met beperkte installatieruimte. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze systemen maken ze een ideale keuze voor het maximaliseren van zonne-energieproductie.

Polykristallijne zonnepanelen

Onze selectie van polykristallijne zonnepanelen combineren kostenefficiëntie met betrouwbare prestaties. Deze blauw getinte panelen zijn geoptimaliseerd voor een brede range van lichtomstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diverse klimaten. Door de integratie met SolarEdge technologie worden systeemprestaties gemaximaliseerd, wat resulteert in een hogere energieopbrengst over de gehele levensduur. Ideaal voor zowel residentiële als commerciële installaties, bieden deze panelen een perfect evenwicht tussen betaalbaarheid en efficiëntie.

Dunne-film zonnepanelen

Deze panelen, bekend om hun flexibiliteit en lichtgewicht ontwerp, kunnen eenvoudig worden aangepast aan niet-standaard oppervlakken zoals gebogen daken of geïntegreerde gebouwde zonne-energiesystemen (BIPV). Hun unieke eigenschappen maken ze bijzonder effectief in gebieden met fluctuerende lichtcondities, waardoor ze superieure prestaties leveren op bewolkte dagen of in schaduwrijke omgevingen. Wij bieden echter geen dunne-film zonnepanelen aan, door andere betere mogelijkheden.

Amorfe Silicium zonnepanelen

Speciaal ontworpen voor de meest flexibele toepassingen, bieden onze amorfe silicium zonnepanelen een revolutionaire benadering van zonne-energie. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor lichtgewicht en draagbare energiebehoeften, zoals zonne-energie rugzakken of flexibele daksystemen.

PERC zonnepanelen

Onze portfolio van PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) zonnepanelen, staat aan de voorhoede van zonne-energietechnologie. Deze panelen benutten geavanceerde celstructuren om lichtabsorptie te maximaliseren en reflectieverliezen te minimaliseren, wat resulteert in aanzienlijk hogere energieopbrengsten, zelfs onder suboptimale lichtomstandigheden. Deze technologie belichaamt de toekomst van efficiënte zonne-energie, met een focus op het verhogen van de rentabiliteit en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Is mijn dak in orde voor panelen?

Om te bepalen of je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen, zijn er enkele factoren die u in overweging moet nemen. Hier is een overzicht van daktypes die in orde zijn voor zonnepanelen en daktypes die mogelijk problemen kunnen opleveren:

Daken die in orde zijn voor zonnepanelen:

Daken die naar het oosten of westen gericht zijn, vangen over het algemeen het meeste zonlicht op en zijn ideaal voor zonnepanelen. Ook daken gericht op het zuiden zijn geschikt.

Daken met een helling van 15 tot 60 graden: Een helling binnen deze range is optimaal voor de efficiëntie van zonnepanelen in de meeste klimaten.

Daken met voldoende oppervlakte: Grotere, ononderbroken dakoppervlakken bieden ruimte voor meer zonnepanelen, wat leidt tot een hogere energieopbrengst.

Stevige, structureel gezonde daken: Daken die in goede staat zijn en het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen zonder aanvullende versterking.

Daken die mogelijk niet in orde zijn voor zonnepanelen:

Noord-gerichte daken: In het noordelijk halfrond vangen noord-gerichte daken minder zonlicht, wat de efficiëntie van zonnepanelen kan verminderen.

Sterk beschaduwde daken: Daken die het grootste deel van de dag in de schaduw liggen door bomen, gebouwen of andere obstakels, zijn minder geschikt voor zonnepanelen.

Daken met veel obstakels: Schoorstenen, dakkapellen en andere uitsteeksels kunnen schaduw werpen en de plaatsingsmogelijkheden voor zonnepanelen beperken.

Oude of beschadigde daken: Daken die aan het eind van hun levensduur zijn of significante schade hebben, moeten mogelijk eerst gerepareerd of vervangen worden voordat zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden.

Daken met een zeer steile of zeer flauwe helling: Extreem steile of bijna vlakke daken kunnen uitdagingen opleveren voor de installatie en optimalisatie van zonnepanelen.


Onderhoud van zonnepanelen: essentieel voor optimale prestaties

Zonnepanelen staan bekend om hun duurzaamheid en lage onderhoudsbehoefte. Toch is jaarlijks onderhoud cruciaal om hun efficiëntie en levensduur te behouden. Wij adviseren om minimaal één keer per jaar te controleren op bladeren, takken, vogelpoep of ander vuil. Deze natuurlijke resten kunnen de energieopbrengst significant verminderen. Het zorgvuldig verwijderen van dit vuil verbetert de prestaties van uw zonne-energiesysteem aanzienlijk.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is een gezin in Limburg dat na een stormachtige herfst een daling van meer dan 15% in energieproductie ervoer. Door simpelweg de panelen te reinigen, herstelde hun energieopbrengst zich tot de verwachte niveaus. Dit benadrukt het belang van regelmatig onderhoud voor optimale werking.

Door deze onderhoudstaken jaarlijks uit te voeren, zorgen we ervoor dat uw investering in zonne-energie effectief blijft op de lange termijn.

Als we bij u thuis in Riemst panelen installeren kan u altijd extra tips vragen!

Kan ik mijn dak in orde brengen voor panelen? Hoe?

Als uw dak in eerste instantie niet geschikt lijkt voor zonnepanelen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om het alsnog voor te bereiden op een succesvolle installatie. Allereerst, als uw dak een noordelijke oriëntatie heeft en u woont op het noordelijk halfrond, kunt u overwegen om zonnepanelen op een verhoogde structuur te plaatsen die ze naar het zuiden richt, zodat ze meer zonlicht kunnen vangen. Voor daken die te veel in de schaduw liggen, kan het snoeien van bomen of het aanpassen van de omgeving rondom uw huis helpen om meer zonlicht op uw dak te krijgen.

Bij daken met veel obstakels zoals schoorstenen of dakkapellen kunt u met een expert overleggen om een installatieplan op te stellen dat de beschikbare ruimte maximaliseert en de impact van schaduw minimaliseert. Als uw dak oud of beschadigd is, is het essentieel om reparaties of zelfs een volledige vervanging te overwegen voordat u met de installatie van zonnepanelen begint. Dit zorgt niet alleen voor een veilige basis voor uw zonnepanelen maar kan ook de levensduur van uw dak verlengen.

Voor daken met een extreme helling kan het gebruik van speciale montagesystemen die de panelen in een optimale hoek plaatsen, de efficiëntie van de zonne-energieopwekking aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om een gecertificeerde installateur te raadplegen die ervaring heeft met het aanpakken van dergelijke uitdagingen, zodat uw zonne-energiesysteem veilig en effectief kan worden geïnstalleerd.


Het is belangrijk om een professionele beoordeling van uw dak te laten uitvoeren voordat u besluit tot de installatie van zonnepanelen, om te verzekeren dat uw dak geschikt is en om het maximale rendement uit uw investering te halen.

Zonnepanelen combineren met een thuisbatterij

 • Maximaliseert zonne-energie: Slaat overdag opgewekte energie op voor gebruik wanneer de zon niet schijnt.
 • Vermindert netafhankelijkheid: Verlaagt de behoefte aan elektriciteit van het net, wat leidt tot besparingen op energiekosten.
 • Verhoogt zelfvoorziening: Maakt huishoudens onafhankelijker van externe stroomvoorzieningen.
 • Betrouwbare energievoorziening: Biedt stroom tijdens uitval, verzekert continuïteit van energie.
 • Duurzaamheid: Vermindert CO2-uitstoot door optimaal gebruik van groene energie.
 • Kosteneffectief: Biedt een duurzame en financieel voordelige energieoplossing aangepast aan behoeften van het huishouden.


Elektriciteitsprijs stijgt alleen maar op lang termijn

Start nu met besparen. Het installeren van zonnepanelen biedt een bescherming tegen toekomstige verhogingen van de elektriciteitsprijzen. Eigenaren van woningen ouder dan 10 jaar profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%, terwijl voor nieuwbouwwoningen een tarief van 21% geldt.

De kosten van zonnepanelen variëren naargelang het type paneel, met monokristallijne en polykristallijne panelen als de meest gebruikelijke opties. Technologische innovaties hebben de efficiëntie van zonnepanelen sterk verbeterd, waardoor ze een steeds aantrekkelijkere optie worden vergeleken met de stijgende kosten van elektriciteit geproduceerd met fossiele brandstoffen.

Zonnepaneelinstallatie in Riemst, Limburg

MD Solektra bv heeft zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren zonnepanelen geïnstalleerd in Riemst en omstreken. Bekijk onze galerij voor een overzicht van de talrijke zonne-energieprojecten die MD Solektra bv met succes heeft voltooid. De door ons geïnstalleerde Denim zonnepanelen met Solaredge omvormers zijn te vinden op verschillende plekken in Riemst.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het kopen en installeren van zonnepanelen in Riemst.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit met behulp van fotovoltaïsche cellen. Deze cellen bestaan uit meerdere lagen halfgeleidend materiaal, zoals silicium. Ze zijn tevens ook 90% recycleerbaar.

Zijn er nog premies voor zonnepanelen? (Vlaanderen)

Nee, vanaf 2024 is er geen premie meer voor zonnepanelen, een belangrijk onderdeel van de energietransitie. De regeling voor de premie werd versneld stopgezet. 2023 was het laatste jaar met een maximumbedrag van 375 EUR voor deze investering.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik en de efficiëntie van de panelen.

Wat is de levensduur van zonnepanelen? Hoe lang gaan ze mee?

Zonnepanelen hebben een geschatte levensduur van 20 tot 40 jaar, maar dit is nog moeilijk te harden. Na een tijd kunnen ze wel iets minder efficiënt worden, maar ze blijven nog steeds energie opwekken. Laat ze om de 5 tot 10 jaar eens schoonmaken.

Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

Ja, dat kan onder begeleiding van ons. Het wordt aanbevolen om zonnepanelen door een professional te laten installeren om ervoor te zorgen dat ze correct worden geplaatst, en juist aangesloten worden op het elektriciteitsnet.

Is er een garantie?

Ja, de door ons geleverde zonnepanelen komen met een aantrekkelijke fabrieksgarantie van vele jaren, afhankelijk van welk merk/type panelen dat u kiest. Contacteer ons voor meer informatie!

Meer vragen?

Neem hieronder contact met ons op!

Contactformulier - MD Solektra bv

Vraag gratis een offerte aan

Wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen en reageren binnen 24 tot 48 uur op al uw vragen.

Contacteer ons

Dankjewel!
We nemen zo snel mogelijk contact op.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het contactformulier...